O meni

Oj! Moje ime je Viktor. Sem ilustrator iz Maribora. Trenutno živim v Ljubljani kjer delam za slovensko skavtsko organizacijo kot strokovni sodelavec za komunikacijo ter glavni oblikovalec in ilustrator.  Oblikujem plakate, letake, publikacije, oglase, grafične podobe za spletne strani in aplikacije, itd. Skrbim tudi za spletni marketing in odnose z javnostmi.

Risanje sem oboževal odkar pomnim. Kot otrok sem imel na kupe zvezkov, ki so bili namenjeni izključno risanju. Vedno sem bil najbolj navdušen nad svinčnikom in barvicami. Pravzaprav nisem nikoli bil navdušen nad drugimi tehnikami risanja ali slikanja. To se je spremenilo ko sem odkril MS paint (Microsoft slikar). Morda se danes to sliši smešno, ampak to je bil moj vstop v digitalno ilustracijo. Moje prve digitalne ilustracije, liki in dizajni so nastali v MS paint. Izdeloval sem celo animacije, ki sem jih lepil skupaj iz slik narisanih v tem programu.

Kasneje v gimnaziji sem odkril svet Adobe programov in kupil svojo prvi grafično tablico. To je zame odprlo popolnoma nov svet možnosti in takrat sem se odločil, da bo moj glavni fokus digitalna ilustracija. Nisem pa samo ilustrator. Sem tudi animator, grafični oblikovalec, oblikovalec spletnih strani in uporabniških vmesnikov.

Ker sem hotel fokus usmeriti na svojo strast za risanje sem se vpisal na Univerzo v Mariboru, smer Likovna pedagogika. Diplomiral sem 2014, pred tem pa delal za naročnike še preden sem sploh končal gimnazijo. Zanima me vse kar se tiče oblikovanja, animiranja in ilustriranja, zato sem sem se udeleževal delavnic, tečajev in usposabljanj. Sam sem tudi vodil nekaj tečajev o stripih, digitalni ilustraciji, Adobe programih in druge.

Odkar sem bil star 10 let sem bil član Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Čeprav več nisem aktiven voditelj sem podporni član svoji nekdanji skupini iz Maribora, prav tako jim še pomagam pri njihovih projektih. Pri skavtih sem se veliko naučil in ne mislim samo preživetja v naravi. Skavti so me naučili dela v skupini, samozadostnosti, kako najbolje izrabiti moje talente in me kar naprej potiskali naprej v moji karieri oblikovanja in ilustriranja.